Arrangementer

Ridder På Thurø er menigheden gennem råd, organist og præst samlet om forskellige fællesfolkelige arrangementer til styrkelse og bevaring af den ånd, der giver mod og styrke i hverdagen som menneske og skabning. Adskillige koncerter i løbet af året, salmesangsaftener, litteraturgrupper og studiekredse i det mørke halvår, foredrag, sommermøde og familie- og børnedage på præstegården.

Der er en foredragsforening og en pensionistklub, der begge har egen bestyrelse men benytter konfirmandlængen.

Herunder kan man få et overblik over de forskellige tilbud i indeværende kvartal.

Aktuelle arrangementer

Det lille kapel

Begyndende onsdag d.2. maj k.16.00-16.15 vil det forsøgsvist hver anden onsdag frem til sommerferien være muligt at synge en salme og holde en mindre fyraftensandagt i ”det lille kapel” sammen med pastor Aallmann. Egedørene vil være åbne for alle, ”der banker på”.

Søndagsskole på Thurø

“Lad de små børn komme til mig, det må I ikke forhindre dem i, for Guds rige er deres” (Lukas 18,16)

Jeg hedder Ingrid Hayfield Eysturdal, er 39 år og kommer fra Færøerne. Jeg flyttede sammen med min mand og vores tre børn til Thurø for 7 år siden. Til dagligt arbejder jeg som pædagog, og i min fritid er jeg bl.a. medlem af Thurø Menighedsråd og sidder som formand for skolebestyrelsen for Byhaveskolen. Jeg er kommet i søndagsskole som barn og fået Guds ord fortalt fra jeg var helt lille. Det har givet mig en fundament, som ingen kan tage fra mig. Som voksen har jeg tit oplevet, hvor godt det har været, at jeg er blevet ledt i søndagsskole, hvor jeg har fået min barnetro. Jeg har derfor længe haft en drøm om at give dette videre og starte søndagsskole op på Thurø, og nu begynder vi. Det bliver hver anden søndag i lige uger. Se gudstjenesteoversigten.

Det kommer til at foregå sådan, at børnene deltager i den første del af gudstjenesten sammen med deres forælde, og når salmen inden prædiken bliver sunget, går jeg sammen med børnene over i konfirmandstuen, hvor vi kommer til at synge og høre dagens tekst. Vi kommer også til at høre historier og tegne. Når gudstjenesten er færdig, hentes børnene af deres forældre i konfirmandhuset.

Alle børn i alle aldre er velkomne og jeg glæder mig til at se jer.

Kærlig hilsen Ingrid

Litteraturkreds

Den 3. april og 15. maj kl.19.30-21.00 i konfirmandstuen.

På kredsens vegne

Mai Bjerregaard Andersen

Sangaften

Onsdag d. 14. marts kl. 19.30 i konfirmandhuset med organisten

Koncert i Thurø Kirke

Mads Granums kvintet

Onsdag d. 11. april kl. 19.30

Komponisten Mads Granum præsenterer sammen med sin kvintet: Regitze Glenthøj - vokal, Mads Hansen -  Saxofon, Mads Granum - Piano, Thomas Ovesen - bas, Ricco Victor - Trommer og percussion, 10 nye jazzsalmer med titlen:  "Med favnen fuld af kærlighed ". De ny komponerede salmer er med tekster af nogle af Danmarks bedste salmedigtere i nyere tid: Johannes Møllehave, Lisbeth Smedegaard Andersen, Holger Lissner, Hans Anker Jørgensen, Iben Krogsdal, Christiane Gammeltoft-Hansen, Johannes Jørgensen og Simon Grotrian.

Kirsten Lockhart

Thurø Foredragsforening

Torsdag d. 1. marts, kl.19.30 i præstegårdens konfirmandstue

Lisbeth Nebelong, journalist og forfatter

”Færøerne”

En aften om Færøerne. Om landet i Nordatlanten mellem tradition og modernitet. Om rå natur. Dansk-færøsk kulturmøde. Kærlighed, musik og politik.

Lisbeth Nebelong, forfatter til Færø Blues Trilogien og rejsebogen Turen går til Færøerne, fører os ind i sit romanunivers og researchen bag. Efter en pause går turen til Færøerne med fakta om det mindste hjørne af rigsfællesskabet og en billedkavalkade med udvalgte attraktioner.

E K S T R A   F O R E D R A G

Torsdag d.5. april, kl.19.30

”Danmarks mest eventyrlystne familie”

Lars Simonsen, hans kone Suzi og deres to børn Tiuri på 7 år og Liva på 5 år tog ud på, verdens længste familie ekspedition i kajak. 7300 km fra København til Istanbul - 274 sluser ned gennem Europa, kæmpe bølger i Middelhavet og kryds fra Italien til Grækenland på over 90 km uden land i sigte.

Med udgangspunkt i dette fantastiske eventyr, fortæller Lars, med livsglæde, humor, røverhistorier, billeder og video om; at miste alt, vende det til noget positivt, parforholdets udfordring, undervisning af børnene, mentale og fysiske tilstande på godt og ondt, glæden ved det simple liv og fantastiske oplevelser.

f. bestyrelsen

Thomas Aallmann

Alle møder finder sted i konfirmandstuen ved præstegården

Foreningen har seks årlige foredrag. Et medlemskab koster 200,-. For medlemskab kontakt kasserer Hanne Charlotte Hansen 62212174

Dørene lukkes op for betalende gæster kl.19.20, og prisen er 75,- pr. foredrag inkl. kaffe og kage.

På bestyrelsens vegn

Konfirmationer de kommende år

(a-spor og b-spor henviser til deres tid på Thurø Skole frem til 6. klasse)

2018: a – 22.april, b – 29.april