kirken set oppe fra

Arrangementer

Ridder På Thurø er menigheden gennem råd, organist og præst samlet om forskellige fællesfolkelige arrangementer til styrkelse og bevaring af den ånd, der giver mod og styrke i hverdagen som menneske og skabning. Adskillige koncerter i løbet af året, salmesangsaftener, litteraturgrupper og studiekredse i det mørke halvår, foredrag, sommermøde og familie- og børnedage på præstegården.

Der er en foredragsforening og en pensionistklub, der begge har egen bestyrelse men benytter konfirmandlængen.

Herunder kan man få et overblik over de forskellige tilbud i indeværende kvartal.Aktuelle arrangementer

Sjælefitness - Det vilde hjerte

Jeg læste for nogle år tilbage en bog om mandens hjerte, som gjorde indtryk på mig. Den hedder ”Wild at heart” og er skrevet af John Eldredge - en præst i Colorado, som jeg siden har læst en del bøger af. Jeg har ofte ville give bogen til folk, der længtes efter mening, eventyr og ånd, men desværre er den jo skrevet på amerikansk. Forleden, da jeg var ude at holde foredrag i en menighed, opdagede jeg så, at bogen lå foran en af de tilhørende, oversat til dansk, og jeg tænkte: ”Den vil jeg genlæse sammen med nogle mænd fra menigheden” - måske andre end mig vil finde bogen styrkende for deres rejse og vækst.

Bogen er en sjældenhed, fordi John Eldredge i et robust og myndigt univers inviterer os til at genfinde og genvinde vores natur, sådan som den afspejler den lidenskabelige Gud, der har skabt os. ”Livet er ikke et problem, der skal løses”, siger Eldredge, ”men er et eventyr, der skal leves”.

Jeg vil gerne mødes 6 gange henover vinteren fra 1. søndag i advent til påske med en 10-12 mænd fra øen, der har mod på at læse ”Wild at heart” og søge at genopdage eller sætte ord på det, der også er vores virkelighed.

Man kan melde sig til hos mig på 6220 5092 – tha@km.dk

Vi mødes på præstegården første gang onsdag d. 5. december kl.19.00-20.00 og taler om kapitel 1 og 2. Bogen kan købes for maks. 199,- i boghandleren eller på nettet (på www.prorex.dk): John Eldredge ”Født vild - Det maskuline hjerte”.

Thomas Aallmann

--

Babysalmesang ved Thurø Kirke

Der er babysalmesang hver tirsdag i konfirmandstuen fra 10.30 – 11.30. Alle er velkomne. Dog skal man tilmelde sig til organist og korleder Vibeke L. Pedersen på tlf. 40350756. Tilmelding er nødvendigt, da holdet max. kan have 10 deltagere.

Vi synger salmer og sange, og babyernes sanser bliver stimuleret via lyd, fagter, ting og bevægelse. Der er lidt kaffe og te efter endt sang.

Vibeke L. Pedersen

--

Sangaftner ved Thurø Kirke

I dette halvår vil der blive afholdt tre sangaftner i konfirmandstuen.

Onsdag d. 26. september

Onsdag d. 24. oktober

Onsdag d. 12. december

Alle onsdage fra klokken 19.30 – 21.00

I september vil vi synge om det forunderlige liv. I oktober synger vi fra et bredt udvalg af vores hjemlands vemodige efterårssange, og i december skal der selvfølgelig synges julesange- og salmer.

Der vil være en småkage, lidt kaffe og te alle tre gange. Alle er velkomne uanset sangstemmens tilstand. Det eneste, der er nødvendigt, er lysten til at synge.

Vibeke L. Pedersen

--

Børnekoret ved Thurø Kirke.

Børnekoret er for alle børn fra 2. – 6. klassetrin, der har lyst til at synge i kirkekor.

Vi øver hver onsdag fra 14.00 – 15.30. Da skoledagen er lang, begynder vi hver øvegang med at spise lidt knækbrød eller frugt. Korbørnene bliver hentet på skolen ved klasselokalerne.

I koret øver vi salmer og sange. Vi deltager i familiegudstjenesterne og andre udvalgte gudstjenester. Vi afholder en årlig koncert og hjælper minikonfirmanderne ved deres krybbespilsoptræden.

Vi tager med på fælles korstævner og børnekordage i Tivoli, når der er mulighed for det.

Der er ingen optagelsesprøve, man skal bare henvende sig til organist og korleder Vibeke Lücking Pedersen på tlf. 40350756, hvis man gerne vil være med.

Vibeke L. Pedersen

--

Minikonfirmand ved Thurø Kirke

Minikonfirmand begynder tirsdag d. 18. september 2018, og er et tilbud som henvender sig til alle børn i 3. klasse. Til minikonfirmand får børnene lejlighed til at komme tæt på nogle af kristendommens og livets store spørgsmål. Der arbejdes med bibelhistorier, salmer og kirkerummet gennem diverse aktiviteter, og der øves Fadervor.

Man behøver ikke at være døbt for at kunne deltage, man skal bare bo i sognet og have lyst til at lære noget om kirke og kristendom. Det er heller ikke en forudsætning at have været til minikonfirmand for senere at blive konfirmeret i Thurø Kirke.

Undervisningen foregår hver tirsdag fra 14.00 – 15.30 fra 18. september til og med d. 9. december (som er 2. søndag i advent). Undervisningen sluttes af med et Krybbespil, som minikonfirmanderne opfører i kirken til familiegudstjenesten 2. søndag i advent.

Der serveres hver gang lidt eftermiddagsmad.

I det daglige står organist og kirkemedarbejder Vibeke Lücking Pedersen (tidligere lærer) for undervisningen, mens sognepræst Thomas Østergaard Aallmann også af og til er med.

3. klasserne får et brev med hjem med en tilmeldingsslip, men skulle brevet være blevet væk, kan man henvende sig til Vibeke L. Pedersen på tlf. 40350756.

Vibeke L. Pedersen og Thomas Aallmann

--

Koncert i Thurø Kirke

Onsdag d. 28 november 2018 klokken 19.30 er der koncert i kirken med Vokalgruppen Fontana. Koret har tidligere givet koncert i Thurø kirke og det er en fornøjelse at høre dem synge. Fontana består af omkring 10 sangere, der alle har en stærk sanglig/musikalsk baggrund.

Programmet vil blive en blanding af vinter/sne, advent og tidlig jul. Der vil blive sunget danske og udenlandske satser.

Koncerten vil være korets nummer 99, hvilket må siges at være imponerende.

Der er gratis entré.

--

Thurø Litteraturkreds

Vi mødes tirsdage kl. 19.30 – 21.00 i konfirmandhuset ved Thurø præstegård -  4. september, 2. oktober og 6. november

De to første gange læser vi Kirsten Thorups ”Ingenmandsland” og Michael Zadoorians ”En sidste ferie”.

To bøger om demens, som forhåbentligt kan gøre os klogere på en sygdom, som ifølge statistikken blive en del af rigtigt mange menneskers liv de kommende år.

Thurø Litteraturkredsen er åben for alle med lyst til at læse og tale med andre om bøger og det, de siger om livets små og store tildragelser og spørgsmål. Nye deltagere er velkomne. Vil man på bibliotekets bogbestillingsliste så send mig en mail: Maib@km.dk.

Spørgsmål kan stille på samme mail eller på tlf. nr. 24 24 61 12.

Mai Bjerregaard Andersen

Hjælpepræst

--

Søndagsskole på Thurø

“Lad de små børn komme til mig, det må I ikke forhindre dem i, for Guds rige er deres” (Lukas 18,16)

Hver anden søndag (se gudstjenesteoversigten) vil børnene på Thurø kunne deltager i den første del af gudstjenesten sammen med deres forælde. Når salmen inden prædiken bliver sunget, går jeg sammen med børnene over i konfirmandstuen, hvor vi vil synge og høre om dagens tekst og lidt om vores kristne tro. Vi kommer også til at drikke lidt saft og den slags og tegne. Når gudstjenesten er færdig, hentes børnene af deres forældre i konfirmandhuset.

Alle børn i alle aldre er velkomne og jeg glæder mig til at se jer.

Kærlig hilsen Ingrid Eysturdal

--

 

Konfirmationer de kommende år

 

(a-spor og b-spor henviser til deres tid på Thurø Skole frem til 6. klasse)

 

2019: a – 5.maj, b – 12.maj

2020: a – 3.maj, b – 10.maj

2021: a – 18.april, b – 25.april

2022: a – 1.maj, b – 8.maj

2023: a - 23.april, b – 30.april